24 augusti 2024
15:00

Gerdskens BK

Dramatik på Torsvallen i hemmamatchen mot Gerdsken!

På lördagseftermiddagen spelade vi hemma mot Gerdsken, ett lag som vi haft svårt för och haft en stor respekt för. Matchen utvecklades till ett drama där Adam Stensson räddade poäng i slutminuterna när vi forcerat för kvitteringen under större delen av andra halvlek. Chanser saknades inte och det kunde blivit något mer mål på alla chanser, men när man kvitterar så sent som vi gjorde får man ändå vara nöjd med det.
Gerdsken började annars matchen klart bäst och tryckte gasen i botten direkt. De försökte komma runt på kanterna för inspel och vi kändes inte riktigt som vi var med i matchen till en början. Gerdsken har inte någon riktigt klar chans men det känns farligt då de har tryck på vår planhalva och pressar på med mer boll än oss.
På ett av våra första försök att gå till anfall kastar Leo ett snabbt inkast till en djupledslöpande Alexander Larsson, som tar sig förbi sin spelare och vid kortlinjen görs han ner, eller ja, svårt att säga på VEO:n men domaren pekar på straffpunkten. Leo kliver fram och dundrar in 1-0.
Efter detta jämnas spelet sakta men säkert ut och vi börjar ta oss fram till några halvlägen där Philip och Leo har de bästa lägena, men skotten gick inte på mål eller så täcktes de bort.
Det är en hel del närkamper och det går snabbt vilket gör att det är svårt för domaren att hänga med. Båda lagen tycker sig något förfördelade under havleken och frisparkarna avlöser varandra. Vi försöker spela kontrollerat och inte gå på för högt mot dem och vi får lite lägen att ställa om på men inget av lagen skapar kanske några riktigt klara chanser. Gerdskens 1-1 kommer som av en slump på ett spel där deras nr 7 tar sig runt på vår högerkant och slår ett hårt inspel som Olsson inte lyckas hålla och det är kvitterat. I paus försöker vi ingjuta mod och få spelarna att fortsätta tro på att vårt spel.
I början på andra halvlek är Gerdsken återigen lite rappare i starten. På en snabb spelvändning får nr 7 bollen utanför straffområdet och placerar in 2-1 med ett mycket fint skott nära krysset. Efter detta har Gerdsken några minuter där de kommer fram i några snabba attacker men vi avvärjer dem utan att det blir superfarligt.
Jag vill påstå att vi efter det målet tar över matchen rejält och börjar en grymt bra forcering som till sist leder till kvitteringen.
Kvarten in i andra har vi ett jättefint anfall som slutar med Hugo Andersson spelar snett inåt bakåt och Philip skjuter i täck framför målvakten. Grymt bra läge och spel.
Några minuter senare får Leo skottläge till vänster men skottet går över. Vi börjar forcera och flyttar upp Adam och börjar lyfta mot honom. Gerdsken backar och blir mer och mer passiva. På en nednick av Adam får Philip bra skottläge men målvakten gör en kalasräddning, bollen vill inte in.
Vi får en frispark från 25 m som Leo skjuter men den går strax utanför.
Alex slår en längre boll mot bortre stolpen där Hugo Andersson dyker upp men missar tyvärr bollen helt fri med målvakt och mål.
Philip är framme och jagar på en boll som målvakten rensar på Philips fot men bollen går i stolpen och ut.
Vi lyfter fram boll efter boll och försöker få Adam och Krille i situationer och Gerdsken slår ifrån sig mer eller mindre i panik på slutet. Till slut kommer en boll från Isak in mot boxen och deras målvakt går ut, Adam hoppar högt och nickar in bollen över målvakten till 2-2. Mycket rättvist sett till matchbilden.
Så i matchens slutskede får Vilmer bollen och skär in från höger, hans skott tar i stolpen och ut. Otroligt nära.
Vi ska vara nöjda med vårt spel, vår insats var bra mot ett bra lag i högt tempo. Vår forcering i slutet var formidabel och i takt med att Gerdsken blev rädda om poängen så fick vi mer tag i det och vann boll på boll. Starkt att kunna kvittera i slutet och vara starka i 90 minuter. Med tanke på seriens övriga resultat var kvitteringen mycket viktig och vi ligger kvar på en andra plats.
Nästa söndag ska vi möta serieledaren på bortaplan, vilket blir något att bita i. Det som är kul nu är att alla spelare i stort sett är tillbaka i full träning och truppen är nu starkare än vad den varit på hela säsongen. Vi kör på med träning och ska göra allt vi kan för att matcha Göta nästa helg! En fantastiskt inspirerande uppgift!